Deluxe Bokken met Bo-Hi

 89,95 incl. BTW

Een Japanse Deluxe Bokken met bo-hi aanschaffen om veilig te trainen, zodat je niveau in Aikido, Iaido, Katori Shinto, Muso Shinden of Shinkendo snel kan verbeteren.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Deze Luxe Bokuto of houten Bokken is vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde, hoogwaardige Japanse houtsoorten, zoals Akagashi (rode eik), allemaal lokaal geproduceerd door de ambachtslieden van de Aramaki-werkplaats.

De bokuto of houten oefenzwaard heeft een platte rug en kashira voor een sobere en functionele uitstraling.

Het blad is voorzien van een gedeeltelijke Bo-Hi (lengtegroef) om het lichter, wendbaarder en sneller te maken. De Bo-Hi zorgt ook voor het kenmerkende tachi-kaze (zweefgeluid) bij de juiste techniek.

Het is bij uitstek geschikt voor gebruik in nihon Kendo no Kata, Aikido Aikiken practice, Iaido, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu, Musō Shinden-ryū, Shinkendo en sogo bujutsu-stijlen die een authentieke bokuto vereisen.

Een bokken is een trainingszwaard met een lengte die vergelijkbaar is met die van een katana. De Japanse bokken heeft een licht gebogen vorm met een stompe punt. Deze Japanse bokken zijn geschikt voor elke dojo die zich serieus bezighoudt met Japanse krijgskunsten.

Deze Japanse bokken of bokuto zijn al zeer oud en werden en worden gebruikt om veilig te trainen en je niveau snel hoger te krijgen. De ware samoerai in het oude Japan gebruikten deze om mee te oefenen en in de handen van een bedreven krijger is dit eveneens een gevaarlijk wapen.

In de vele stijlen van zwaardvechtkunsten zoals Aikido, Iaido, Shinkendo, Kobudo, Ninjitsu, Kendo en Kenjitsu wordt veel gebruik gemaakt van een bokken. Afhankelijk van de stijl en persoonlijke voorkeur zijn gewicht, balans, stabiliteit en gevoel relevante aspecten waarop je een bokken kunt beoordelen.

Wat is Japanse rode eik?

Het eikenhout dat wordt gebruikt voor onze Bokuto, Akagashi genaamd, verschilt sterk van het hout dat buiten Japan wordt gebruikt voor bokuto. De structuur van Japans eikenhout is uniform hard, heeft een uitstekende weerstand tegen deuken en is slagvast. Perfect voor kata!

Kenmerken

  • Vervaardigd in Japan van lokaal geproduceerd hout
  • Kenmine: afgeschuinde rand tegenover de snijkant
  • Afgeronde pommel
  • Daikissaki: uitstekende balans
  • Handgemaakt door deskundige ambachtslieden in de Aramaki-werkplaats
  • Met Bo-Hi of lengtegroef

Afmetingen

Daito: 101.5cm
Bladlengte: 75,5 cm
Handvatlengte: 26cm
Dikte: 37 x 26 mm
Geschat gewicht*
Daito: 550-600g

*Vanwege de aard van het materiaal is het gewicht indicatief en kan dit variëren.

*Houten Bokken zijn zeer robuust MAAR bedoeld als hulpmiddel voor het beoefenen van krijgskunsten. Door er zeer krachtig mee te slaan, kan het beschadigd raken, ongeacht of het van hout of staal is. Als u het voor misbruik wilt gebruiken, raden we een niet-traditionele maar uiterst duurzame, betaalbare heavy-duty polypropyleen bokken aan.

*Vanwege bezorgdheid over de gezondheid van onze ambachtslieden in de houtwerkplaats, zal vernis worden vervangen door was voor de afwerking van alle houten wapens.