Deluxe Rood Eiken Bokken

 79,95 incl. BTW

Deluxe Rood Eiken Bokken om veilig te trainen en je vaardigheden sneller te verbeteren in disciplines zoals Aikido, Iaido, Katori Shinto, Muso Shinden en Shinkendo.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Deze hoogwaardige Deluxe Rood Eiken Bokken is vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde Japanse Akagashi-houtsoorten (rode eik), allemaal lokaal geproduceerd door de ambachtslieden van de Aramaki-werkplaats.

Het bokuto of houten oefenzwaard kenmerkt zich door een platte rug en kashira, wat resulteert in een eenvoudige en praktische uitstraling.

Dit wapen is uitermate geschikt voor gebruik in diverse stijlen zoals nihon Kendo no Kata, Aikido Aikiken practice, Iaido, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu, Musō Shinden-ryū, Shinkendo en sogo bujutsu, waar een authentieke bokuto vereist is.

Een bokken is een oefenzwaard met een vergelijkbare lengte als een katana. Het Japanse bokken heeft een licht gebogen vorm met een stompe punt. Deze Japanse bokken zijn geschikt voor elke Dojo die zich serieus bezighoudt met de Japanse krijgskunsten.

Deze traditionele Japanse bokken of bokuto hebben een lange geschiedenis en worden al geruime tijd gebruikt voor veilige training en het verbeteren van vaardigheden. Ze werden ooit gebruikt door echte Samurai in het oude Japan voor trainingsdoeleinden, en in de handen van een ervaren krijger is dit eveneens een potentieel gevaarlijk wapen.

In verschillende stijlen van zwaardvechtkunsten, zoals Aikido, Iaido, Shinkendo, Kobudo, Ninjitsu, Kendo en Kenjitsu, wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een bokken. Het gewicht, de balans, stabiliteit en de ‘feel touch’ zijn afhankelijk van de stijl en persoonlijke voorkeur belangrijke aspecten om een bokken te beoordelen.

Wat houdt Japanse rode eik precies in?

Het eikenhout dat gebruikt wordt voor onze bokken, Akagashi genaamd, verschilt aanzienlijk van het hout dat buiten Japan voor bokken wordt gebruikt. De structuur van Japans eikenhout is gelijkmatig hard en biedt uitstekende weerstand tegen deuken en slagen. Dit maakt het perfect voor contact kata, maar het blijft natuurlijk materiaal.

Kenmerken:

Gemaakt in Japan van lokaal geproduceerd hout
Kenmine – afgeschuinde rand tegenover de snijkant
Afgeronde pommel
Daikissaki – uitstekende balans
Handgemaakt door ervaren ambachtslieden in de Aramaki-werkplaats

Dimensies:

Totale lengte:

Daito: 101.5cm
Bladlengte: 75,5 cm
Handvatlengte: 26cm
Dikte: 37 x 26 mm

Geschat gewicht*:

Daito: 550-600g

*Vanwege de aard van het materiaal is het gewicht indicatief en kan variëren.

*Houten Bokken zijn uitermate sterk, maar dienen enkel gebruikt te worden als hulpmiddel voor het beoefenen van krijgskunsten. Door overmatig hard te slaan kan het beschadigd raken, ongeacht of het van hout of staal is. Voor gebruik in ruwe omstandigheden raden we een niet-traditionele, maar uiterst duurzame en betaalbare heavy-duty polypropyleen bokken aan.

*Vanwege bezorgdheid over de gezondheid van onze ambachtslieden in de houten werkplaats, zal vernis vervangen worden door was voor de afwerking van alle houten wapens.