Iaito

Een IaitĹŤ betreft een modern metalen oefenzwaard, met een stompe  snede, welke gebruikt wordt voor het beoefenen van diverse Japanse Zwaardvechtkunsten. Door de  botte snede zijn ze veiiger om mee te trainen. IaitĹŤ’s zijn specifiek ontworpen trainen zonder fysiek contact. De Iaito’s vervaardigd door Hanwei worden ambachtelijk gemaakt in een ervaren smidse. Elke Iaito wordt geleverd volgens strenge normen met aandacht voor evenwicht, vorm en afwerking. De Iaito’s worden ingezet binnen het Iaido, Batto Jutsu, Katori Shinto Ryu en andere traditionele Japanse zwaardvechtkunsten.

Show Filters

Toont alle 3 resultaten

Toont alle 3 resultaten

Kenmerken van Iaito van Paul Chen

Gemaakt met nauwgezette aandacht voor details en ongeëvenaard vakmanschap met jarenlange ervaring in het maken van Katana’s.

Deze oefen zwaarden zijn geconstrueerd met gebruik van premium materialen zoals geharde roestvrij stalen klingen. Prachtige designelementen bij elke model en geĂŻnspireerd door eeuwenoude Japanse principes om met veilige zwaarden te kunnen trainen als aanvulling op een houten bokken.

Voordelen van een Iaito Paul Chen

Het bezit van een Iaito Paul Chen -zwaard biedt talloze voordelen voor krijgskunstbeoefenaren. In de eerste plaats dient het als een onschatbaar hulpmiddel voor het verfijnen van zwaardvechtvaardigheden zonder de gevaren van training met een scherp zwaard. De esthetische aantrekkingskracht van een Iaito Paul Chen samen met het eigenschappen die de kenmerken nabootsen van echte katana zorgt voor een grote toegevoegde waarde.

Bij het kiezen zijn er diverse prijsklassen en keuzes in bladlengtes zodat je een gepaste Iaito kan kiezen.

Onderhoud Iaito

Door de RVS bladen hoef je niet bang te zijn voor roest of oxidatie. Wel is er wat onderhoud nodig in de zin dat je koiguchi fijn blijft aansluiten op de habaki door het lijmen van een stukje hout in de opening naar verloop van tijd.

Iaito VS echt scherp zwaard

In vergelijking naar traditionele scherpe katana bieden Iaito’s een veiliger alternatief voor trainingsdoeleinden .  Terwijl echte zwaarden een groter risico op letsel met zich meebrengen tijdens oefeningen, geven de Iaito zwaarden een realistisch gevoel maar geven toch veilige manier voor het trainen van de zwaard technieken . De Iaito’s van Hanwei zijn gemaakt van RVS en die lijken heel erg qua gewicht en feel en touch op High Carbon staal, waar echte scherpe Katana’s van zijn gemaakt. Sommige beoefenaren van de zinc/aluminium Iaito’s uit Japan te licht en te zwabbering.