Beginnersset voor Japanse zwaardvechtkunsten

 149,95 incl. BTW

De ultieme beginnersset voor Japanse zwaardvechtkunsten met authentieke Japanse eikenhouten bokken, obi en plastic saya, geschikt voor Iaido, Kendo, Kenjutsu, Katori en Shinkendo.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Dit betreft de Beginnersset voor Japanse zwaardvechtkunsten voor diegenen die pas gestart zijn met Iaido, Kobudo, Kendo, Kenjutsu, Katori Shinden Ryy of Shinkendo. Als je aan het begin staat van je ontdekkingstocht in de zwaardvechtkunsten, zet je de eerste stappen met een basis obi en een bokuto. Niet zomaar een bokken, maar met deze hoogwaardige eikenhouten oefen katana kun je jarenlang trainen met Japanse kwaliteit.

Begin vandaag nog de reis aan met de perfecte beginnersset!

Eiken Hokkaido Houten Bokken

Wat houdt Japanse Hokkaido eik in?

De Hokkaido eik, die krachtig gedijt en bestand is tegen de wind en sneeuw van het koude noorden, kan wel 35 meter hoog worden en sommige bomen zijn meer dan 1000 jaar oud. De eigenschappen van de eik zijn grondig onderzocht en de houten zwaarden worden zorgvuldig één voor één vervaardigd door bedreven vaklieden in het gespecialiseerde houtbewerkingsatelier van het bedrijf.

Deze Japanse bokken of bokuto zijn al zeer lang in gebruik en werden en worden gebruikt om veilig te trainen en je vaardigheidsniveau snel te verhogen. De ware samoerai in het oude Japan gebruikten deze om te trainen en in de handen van een ervaren krijger is dit eveneens een gevaarlijk wapen.

Afhankelijk van de stijl en persoonlijke voorkeur zijn gewicht, balans en stabiliteit relevante aspecten waarmee je een bokken kunt beoordelen.

Kenmerken

Vervaardigd in Japan van lokaal geproduceerd hout
Kenmine – afgeschuinde rand tegenover de snijkant
Afgeronde maar rechte pommel
Daikissaki – uitstekende balans

Met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden in de Aramaki-werkplaats

Inclusief tsuba en dome

Afmetingen

Totale lengte

Daito: 102 cm
Lengte van het lemmet: 75,5 cm
Lengte van het handvat: 26 cm
Dikte: 37 x 26 mm
Daito: 450 g

*Geschat gewicht

De obi

Dit is een katoenen obi die ontworpen is voor gebruik in zwaardvechtkunsten. Het heeft een licht stijvere polyester kern gedurende 220 cm van de lengte om ondersteuning te bieden voor je ademhaling en training, terwijl de resterende lengte puur katoen is, wat het knopen vergemakkelijkt met een totale lengte van 380 cm.

Lengte: 380 cm / Breedte: 6 cm

De Saya

Deze saya is ontworpen voor gebruik met onze Hokkaido Bokken. Hij is gemaakt van zwart PVC-plastic en is ongeveer 78 cm lang.

Kleur: Navy obi riem

De bokuto of houten oefenzwaard heeft een platte rug voor een eenvoudige en praktische uitstraling. Een bokken is een oefenzwaard met ongeveer dezelfde lengte als een katana. De Japanse bokken heeft een licht gebogen ontwerp met een stompe punt. Deze Japanse bokken zijn geschikt voor elke dojo die serieus bezig is met Japanse krijgskunsten.

Het is ideaal voor gebruik in de nihon Kendo no Kata, Aikido Aikiken practice, Iaido, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu, Musō Shinden-ryū, Shinkendo en sogo bujutsu-stijlen die een authentieke stijl bokuto vereisen.

In vele stijlen van zwaardvechtkunsten zoals Aikido, Iaido, Shinkendo, Kobudo, Ninjitsu, Kendo en Kenjitsu wordt vaak een bokken gebruikt.

*Vanwege de aard van het materiaal is het gewicht indicatief en kan dit variëren.

*Houten Bokken zijn zeer robuust MAAR een hulpmiddel voor het beoefenen van krijgskunsten. Door er heel hard mee te slaan kun je het beschadigen, of het nu van hout of staal is. Als je het voor misbruik wilt gebruiken, raden we een niet-traditionele maar extreem duurzame, betaalbare heavy-duty polypropyleen bokken aan.

*Vanwege de bezorgdheid over de gezondheid van onze ambachtslieden in de houten werkplaats, zal vernis worden vervangen door was voor de afwerking van alle houten wapens.