Ninja Zwaarden

De Hanwei Ninja Zwaarden belichamen functionaliteit, op maat gemaakt voor degenen die het pad van de Ninja bewandelen, de authentieke beoefenaars van het Ninjitsu. Het beoefenen van martiale ninja-kunsten omvat doorgaans diverse gevechtstrainingstechnieken zoals Tai Jutsu, Hichojutsu, Bojutsu, Kusarijutsu, Goton-Po, Omshinjutsu en Heiho-tactieken. Voor Kenjutsu, inclusief zwaardvechten, is een hoogwaardig, full-tang en goed gehard ninja zwaard onmisbaar. Talloze Bujinkan dojos hebben  hun weg gevonden om een Ninja Zwaard te kopen bij ons.

Show Filters

Toont alle 4 resultaten

Toont alle 4 resultaten

Ninja Zwaard

Een Ninja-To, Shinobigatana of Ninja Zwaard werd gebruikt door Shinobi, Ninjas of Ninjitsu-beoefenaars. Deze verschillen qua uiterlijk van een traditionele katana of samoerai-zwaard. De totale lengte van het zwaard was aanzienlijk korter, de kling is recht, en de kissaki of punt is kamasu, dus recht en hoekig. De Ninja Zwaarden vertonen daarom aanzienlijke gelijkenissen met de wakizashi. De tsuba of stootplaat was vaak iets groter en meestal vierkant, omdat deze soms werd gebruikt als hulpmiddel om te klimmen.

Geschiedenis van het Ninja Zwaard

De Ninja’s of Shinobi, vaak ook bekend als huurlingen, waren inzetbaar als spionnen, brandstichters of terroristen. Bovendien hielden de Ninja’s zich niet aan de bushido, de weg van de krijger, of de ethische codes, principes en morele waarden van de samoerai. De bekende Iga- en Kouga-clans uit Koga en Iga zijn het meest bekend en hebben vele Ninja’s voortgebracht die, via gespecialiseerde en uitgebreide training, zeer bekwaam werden.

Aanschaf van een Ninja Zwaard

Veel Bujinkan dojos wenden zich tot ons om een Ninja zwaard aan te schaffen omdat onze zwaarden zijn vervaardigd uit het juiste High Carbon Steel, differentieel gehard zijn en de juiste vormgeving hebben. Natuurlijk zijn de bladen scherp, waardoor ze battle ready  en full tang zijn.