Deluxe Wit Eiken Bokken

 79,95 incl. BTW

Een Deluxe Wit Eiken Bokken uit Japan om op een veilige wijze te trainen, waardoor je sneller vooruitgang boekt in het Aikido, Iaido, Katori Shinto, Muso Shinden of Shinkendo.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Deze Deluxe Wit Eiken Bokken uit Japan is vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige Japanse houtsoorten Shirakashi (Wit Eiken), allen lokaal voortgebracht door de Aramaki-werkplaats.

De bokuto of houten oefenzwaard bezit een platte rug en kashira voor een eenvoudige en pragmatische uitstraling.
Het is uitermate geschikt voor gebruik in de nihon Kendo no Kata, Aikido Aikiken praktijk, Iaido, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu, Musō Shinden-ryū, Shinkendo en sogo bujutsu-stijlen die een authentieke stijl bokuto behoeven.

Een bokken is een oefenzwaard met nagenoeg dezelfde lengte als een katana. De Japanse bokken vertoont een licht gebogen ontwerp met een stomp uiteinde. Deze Japanse bokken zijn geschikt voor elke Dojo die zich serieus toelegt op Japanse krijgskunsten.

Deze Japanse bokken of bokuto zijn reeds geruime tijd in gebruik en worden ingezet voor veilige training en snelle vooruitgang. De ware Samurai in het oude Japan hanteerden deze ter training en in de handen van een bedreven krijger is dit tevens een potent wapen.
In de diverse stijlen van zwaardvechtkunsten zoals het Aikido, Iaido, Shinkendo, Kobudo, Ninjitsu, Kendo en Kenjitsu wordt veelvuldig gebruik gemaakt van een bokken. Afhankelijk van de stijl en individuele voorkeur zijn gewicht, balans, stabiliteit en tactiele ervaring relevante aspecten waarmee een bokken kan worden beoordeeld.

Wat houdt Japanse witte eik in?

Het eikenhout dat wordt gebruikt voor onze Bokuto, Shirakashi, verschilt aanzienlijk van het hout dat buiten Japan wordt gebruikt voor bokuto. De structuur van Japans eikenhout is uniform hard, met uitstekende bestendigheid tegen deukvorming en slagvastheid. Ideaal voor contact kata.

Kenmerken
Vervaardigd in Japan van lokaal geteeld hout
Kenmine – afgeschuinde rand tegenover de snijkant
Afgeronde pommel
Daikissaki – uitstekende balans
Ambachtelijk vervaardigd door ervaren vakmensen in de Aramaki-werkplaats

Afmetingen

Totale lengte Daito: 101.5cm
Bladlengte: 75,5 cm
Handvatlengte: 26cm
Dikte: 37 x 26 mm
Geschat gewicht*
Daito: 550-600g
*Vanwege de aard van het materiaal is het gewicht indicatief en kan variëren.
*Houten Bokken zijn uiterst robuust MAAR dienen als hulpmiddel voor het beoefenen van krijgskunsten; door overmatig hard slaan kan schade ontstaan, ongeacht of het van hout of staal is. Indien voor misbruik bedoeld, raden wij een niet-traditionele maar buitengewoon duurzame, betaalbare heavy-duty polypropyleen bokken aan.
*Vanwege zorgen omtrent de gezondheid van onze ambachtslieden in de houtwerkplaats zal vernis worden vervangen door was voor de afwerking van alle houten wapens.