Katori Shinto Ryu Bokken

 92,50 incl. BTW

Het kopen van een Katori Shinto Ryu Bokken met de benodigde specificaties voor het beoefenen van Katori Shinto Ryu Kenjutsu en Kodachi technieken.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

De Katori Shinto Ryu Bokken is vervaardigd volgens de specificaties die vereist zijn voor de beoefening van Katori Shinto Ryu Kenjutsu en Kodachi technieken. Deze Bokken, ook bekend als Bokuto, vertoont gelijkenissen met het ontwerp van een standaard Bokken, maar is iets zwaarder en heeft minder Sori (kromming) dan de standaard bokken.
De Katori Shinto Ryu Bokken is vervaardigd uit hoogwaardig Japans wit eikenhout (Shirogashi) en vertoont een fijne houtnerf in de lengterichting. Dankzij deze compacte nerf biedt het houten zwaard een uitstekende balans tussen sterkte en flexibiliteit. Dit bokken is uiteraard vervaardigd uit Ć©Ć©n stuk hout en is niet geschikt voor een tsuba, aangezien het handvat en het blad Ć©Ć©n geheel vormen.

Wat is Japanse witte eik?

Het eikenhout dat wordt gebruikt voor onze Bokuto, genaamd Shirakashi, onderscheidt zich sterk van het hout dat buiten Japan voor bokuto wordt gebruikt. De structuur van Japans eikenhout is gelijkmatig hard en biedt uitstekende weerstand tegen deuken en impact.

Daito

Totale lengte: 97cm
Lemmet: 70cm
Handvat: +/-27cm
Geschat gewicht*: 620 g

Wat is Katori Shinto Ryu?

Voor velen behoeft Katori Shinto Ryu wellicht geen introductie, omdat het een van de allereerste Koryu Bujutsu (Japanse klassieke vechtsporten) was die door de beroemde Don Draeger in het Westen werd geĆÆntroduceerd.

Het is de oudste nog bestaande vechtsport in Japan, met meer dan 650 jaar geschiedenis.
De stijl is opgericht door Iizasa Choisai Ienao na 1000 dagen van intense training. De stijl wordt gekenmerkt door gepaarde kata-oefeningen, waarbij meerdere bewegingen en technieken worden uitgewisseld tussen de trainingspartners. Een ander opmerkelijk kenmerk van de school is het uitgebreide scala aan technische vaardigheden, een kenmerk dat vaak wordt aangetroffen in Koryu Bujutsu, opgericht in het Sengoku-tijdperk of de pre-Edo-periode, toen de vechtsportvaardigheden voornamelijk op het slagveld werden gebruikt, in tegenstelling tot de relatief vreedzame vroeg-midden Edo-periode, waarin vechtsportvaardigheden werden ontwikkeld voor zelfverdediging. Omdat het een vechtsport is die op het slagveld wordt toegepast, vereist dit vaardigheid met verschillende wapens; vandaar dat de Katori Shinto Ryu-beoefenaar Kenjutsu, Bojutsu, Naginatajutsu, Iaijutsu, Jujutsu … en meer moet leren, wat jaren van toegewijde training vergt.
Je kunt ook de oorsprong van het slagveld zien, aangezien veel van de technieken het gebruik van Yoroi (pantser) veronderstellen en doelgebieden vaak de openingen van een pantser zijn, zoals de gewrichten.

Het uitgebreide technische repertoire van de stijl is goed bewaard gebleven door de inspanningen van generaties toegewijde beoefenaars, en de stijl heeft vele volgers, zowel in Japan als daarbuiten.

Vanwege de aard van het materiaal is het gewicht indicatief en kan variƫren.

* Houten Bokken zijn zeer sterk, MAAR ze dienen als een hulpmiddel voor de beoefening van krijgskunsten; door er te hard mee te slaan, kunnen ze beschadigd raken, ongeacht of ze van hout of staal zijn. Als u ze wilt gebruiken voor zware toepassingen, raden we een niet-traditionele, maar extreem duurzame en betaalbare heavy-duty polypropyleen bokken aan.

* Vanwege bezorgdheid over de gezondheid van onze ambachtslieden in de houtwerkplaats, zal was in plaats van vernis worden gebruikt voor de afwerking van alle houten wapens.