Raptor Katana's

Gemaakt onder supervisie van de ervaren tameshigiri beoefenaar James Williams, komt de Raptor serie naar voren als een goede keuze  voor beoefenaars die hun snijvaardigheid willen verfijnen. Voor deze Katana’s heb je niet specificiek traditionele tatami matten nodig.

Show Filters

Toont alle 5 resultaten

Toont alle 5 resultaten

KENMERKEN VAN DE RAPTOR KATANA SERIE

Gericht op het aanscherpen en perfectioneren van snijtechnieken ondergaan de bladen, die nauwkeurig zijn gesmede uit 5160 staal met een hoog koolstofgehalte, een speciale hittebehandeling. Dit proces geeft ze een uitzonderlijke veerkracht en overtreft de conventionele differentieel getemperde messen in hun vermogen om misplaatste sneden te weerstaan. De kenmerken van deze 5160 klingen maakt onnodige dikte overbodig, waardoor de messen het gewicht en de hanteerbaarheid van hun Japanse voorlopers evenaren. De geometrie van de snijkanten is ontworpen om het snijden van zowel buigzame als halfstijve materialen te vergemakkelijken zonder dat ze breken, waardoor de snijder een breed spectrum aan potentiële doelen heeft.

Binnen de serie heeft elke katana een kenmerkende lemmetstijl (suguta), met een oorsprong diep geworteld in de geschiedenis van de Japanse zwaardsmederij. Deze doordachte Raptor Katana’s biedt snijbeoefenaars een overvloed aan keuzes, die niet alleen betrekking hebben op esthetiek maar ook op hanteringseigenschappen.

Kenmerken van de constructie van de Raptor Series:

De klingen zijn gesmede uit 5160 koolstofstaal, met een hardheid van 57HRc. De tangen van de kling zijn volledig full tang met dubbel borging met de bamboe pinnen. De handvaten van deze Raptor zwaarden zijn gemaakt met een houten kern, echte roggenhuid (same) en unieke wikkeling (ito) die zorgt voor een goede grip. De handvaten zijn mooi versierd met raptorveren als sierelementen.  De tsuba’s, fuchi met kashira zijn van traditioneel gezwart ijzer met unieke designs.  De schedes of saya zijn handgemaakt van sterk gematteerd hout die zorgt ervoor zorgt dat je vingerafdrukken niet snel zal zien.