Practical XL Light Katana

 375,00 incl. BTW

De Practical XL light katana is ontworpen voor snelle Tameshigiri met een uitstekende geometrie met Bo-Hi en gemonteerd met kwalitatieve practical fittingen.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Practical Katana Kopen: Hoogwaardige en Betaalbare Zwaarden van Hanwei

Overweeg je een practical katana te kopen? De practical katana’s van Hanwei bieden een uitstekende combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid, speciaal ontworpen voor krijgskunstbeoefenaren. Deze zwaarden zijn ideaal voor snelle tameshigiri dankzij hun doordachte ontwerp en hoogwaardige materialen.

De Practical XL Light katana van Hanwei is ontworpen met een uitstekende geometrie en een bo-hi (lengtegroef) voor verbeterde snijsnelheid en wendbaarheid. Het zwaard is uitgerust met praktische fittingen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Het blad is handgesmeed van 1566 staal en differentieel gehard, met een ha (snede) van HRC 60 en een mune (rug) hardheid van HRC 40. Dit biedt een perfecte balans tussen scherpte en duurzaamheid.

Een van de opvallende kenmerken van deze katana is de demontabele tsuka, die traditioneel strak is gewikkeld met suède. Dit zorgt voor een comfortabele en stevige grip, wat essentieel is voor jarenlange tameshigiri-praktijken.

Met een totale lengte van 102,87 cm en een bladlengte van 72,39 cm, biedt de Practical XL Light katana een indrukwekkende aanwezigheid. De tsuka meet 27,94 cm, wat zorgt voor een uitstekende balans en controle. Het zwaard weegt 2lb 9oz (1155 gram) en heeft een balanspunt op 13,97 cm van de tsuba, wat bijdraagt aan de wendbaarheid en precisie.

Het kopen van een practical katana van Hanwei betekent investeren in een zwaard dat zowel functioneel als duurzaam is. Of je nu een beginner bent die net begint met de beoefening van krijgskunst of een ervaren zwaardvechter die op zoek is naar een betrouwbaar trainingszwaard, de Practical XL Light katana biedt de perfecte balans tussen prestaties en betaalbaarheid.

Een practical katana kopen is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig, betaalbaar zwaard dat geschikt is voor intensieve training en tameshigiri. Ontdek de kwaliteit en vakmanschap van Hanwei’s practical katana’s en voeg een betrouwbaar en prachtig zwaard toe aan je collectie.

Specificaties:

Totale lengte: 102,87 cm
Nagasa/ Blad lengte: 72,39 cm
Tsuka / Handvat lengte: 27,94 cm
Gewicht: 2lb 9oz, 1155 gram
Point of Balance: 13,97 cm
Motohaba (Width at Guard): 3,68 cm
Sakihaba (width at Tip): 2,69 cm
Motokasane (Thickness at Guard ): 69 mm
Sakikasane (Thickness at Tip): 46 mm
Sori: 1,91 cm

Specs will vary slightly from piece to piece.