Musashi Katana

 950,00 incl. BTW

Een handgesmede Musashi Katana met bijzondere verhoudingen als ode aan Miyamoto Musashi, één van de beroemdste Samurai uit de Japanse geschiedenis.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Katana Kopen: De Musashi Katana

Ben je op zoek naar een katana van uitzonderlijke kwaliteit? Overweeg dan de Musashi Katana te kopen, geïnspireerd door de legendarische samurai Miyamoto Musashi. Deze katana staat bekend om zijn bovengemiddeld lange daito en de karakteristieke dubbele ring tsuba, wat het een uniek en historisch verantwoord zwaard maakt.

De Musashi Katana heeft een sobere, maar elegante uitstraling. De saya is zwart mat en duurzaam, terwijl de tsuka-ito van leer is gewikkeld over echte roggehuid (same). Dit biedt niet alleen een authentieke esthetiek, maar ook een comfortabele en stevige grip.

Het blad van deze katana is handgesmeed van high-carbon staal en heeft een prominente ko-notare hamon, ontstaan door het traditionele differentiële harden met klei. Dit proces zorgt voor een uitzonderlijk scherpe en sterke snede, ideaal voor snijpraktijken. De tsuka is voorzien van twee mekugi (bamboepinnen) voor extra veiligheid en stabiliteit tijdens het gebruik.

Deze katana wordt geleverd in een foudraal met een onderhoudsset, zodat je het zwaard in optimale conditie kunt houden. De totale lengte van de Musashi Katana is 115,57 cm, met een bladlengte van 74,30 cm en een handvat van 38,10 cm. Het gewicht van 2lb 9oz (1155 gram) zorgt voor een perfecte balans en beheersbaarheid, met een balanspunt op 11,43 cm van de tsuba.

Voor iedereen die een katana wil kopen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel is, biedt de Musashi Katana de perfecte combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne kwaliteit. Voeg deze prachtige katana toe aan je collectie en bezit een stukje van de Japanse zwaardkunstgeschiedenis.

Specificaties:

Hangesmede Highcarbon blad
Traditionele constructie
Forged high-carbon steel blade
Built for cutting
Totale lengte:  115,57 cm
Nagsa / Blad Lengte: 74,30 cm
Tsuka / Handvat lengte: 38,10 cm
Gewicht: 2lb 9oz, 1155 gram
Point of Balance: 11,43 cm
Motohaba (Width at Guard): 3,20  cm
Sakihaba  (width at Tip): 2,21  cm
Motokasane (Thickness at Guard ): 0,76 cm
Sakikasane (Thickness at Tip): 0,66  cm
Sori: 1,91 cm

Specs will vary slightly from piece to piece.