Golden Oriole Katana

 999,00 incl. BTW

Handgesmede HCS 1065 stalen Golden Oriole katana met Ko-Notare Hamon en Bo-Hi. Een lichte en wendbare Katana geschikt voor lichte Tameshigiri.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Op zoek naar een authentieke ervaring in de wereld van de samoerai? Ontdek dan onze Golden Oriole Katana, een meesterwerk van traditioneel vakmanschap dat elke liefhebber zal bekoren. Deze handgesmede katana combineert functionaliteit met esthetiek en is ideaal voor wie een diepgaande verbinding met de oude krijgskunst wil ervaren.

Het differentieel geharde blad van deze katana is een waar kunstwerk, met een opvallende Ko-Notare hamon en een elegante Chu-kissaki. Dankzij de Shinogi Zukuri Suguta en de Bo-Hi (lengtegroef) is deze katana buitengewoon licht en wendbaar, waardoor hij perfect is voor geavanceerde beoefenaars die zich willen toeleggen op Shinken Kata.

De Tsuka (handvat) van de Golden Oriole Katana is zorgvuldig vervaardigd met twee mekugi (pennen), echte roggehuid (same) en een omwikkeling van blauw Japans katoen (Ito). De bijpassende Golden Oriole Koshirae (montage) straalt elegantie uit, met een tsuba (stootplaat), fuchi (ring bij de greep) en kashira (uiteinde van de greep) die het verhaal vertellen van een krekel die beslopen wordt door een bidsprinkhaan, terwijl een Golden Oriole vogeltje toekijkt.

De diepblauwe saya (schede) met echt blauw Japans katoenen Sageo (koord) maakt het plaatje compleet. Deze katana is vervaardigd uit hoogwaardig koolstofstaal, waardoor hij geschikt is voor Kata en lichte Tameshigiri (snijtesten). Met zijn traditionele constructie en indrukwekkende specificaties, waaronder een totale lengte van 107,32 cm en een gewicht van 985 gram, is de Golden Oriole Katana een waar meesterwerk dat zowel beginners als gevorderde beoefenaars zal inspireren.

Specificaties:

Handgesmede High Carbon Staal
Geschikt voor Kata en lichte Tameshigiri
Traditionele constructie
Totale lengte: 107,32 cm
Nagasa / Blad Lengte: 69,22 cm
Tsuka / Handvat Lengte: 35,56 cm
Weight: 2lb 3oz, 985 gram
POB: 10,16
Motohaba (Width at Guard): 2,95 cm
Sakihaba (width at Tip): 2,16 cm
Motokasane (Thickness at Guard ): 0,81 cm
Sakikasane (Thickness at Tip): 0,66 cm
Sori: 1,91 cm

Let op: specificaties kunnen licht variëren van stuk tot stuk, gezien het ambachtelijke karakter van onze producten.