Ronin Katana

 1.199,00 incl. BTW

Een handgesmede en gevouwen Ronin Katana in Shinogu Zukuri met Bo-Hi en prachtige Koshirae.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Ontdek de essentie van het legendarische verhaal van de 47 Ronin, belichaamd in onze Ronin Katana, een eerbetoon aan een van de meest gerenommeerde verhalen uit de Edo-periode. In 1701 stond de jonge daimyo Asano Takumi-no-Kami Naganori voor een cruciaal moment toen hij werd opgedragen keizerlijke gezanten te ontvangen in Edo. Samenwerkend met daimyo Kamei zocht Asano begeleiding bij de invloedrijke ambtenaar Kira Kozuke-no-Suke Yoshinaka. Echter, Kira’s minachting voor Asano leidde tot een confrontatie, resulterend in Asano’s opgedragen Seppuku, een ernstige schande.

Na de dood van Asano werden zijn loyale samoerai, de Ako Gishi, ronin, vastbesloten om de onrechtvaardige lot van hun meester te wreken. Onder leiding van Ōishi planden ze zorgvuldig hun aanval op het bolwerk van Kira, hun bedoelingen verhullend tot het opportune moment. Op 14 december 1702 voerden ze hun gedurfde raid uit, Kira’s troepen overwinnend en gerechtigheid brengend aan hun gevallen heer door Kira’s hoofd naar Asano’s graf te brengen.

Met eerbetoon aan hun onwankelbare loyaliteit en naleving van bushidō kozen de ronin voor een eervolle dood boven schande, hun lot verzegelend met seppuku. Nu brengt onze Ronin Katana hulde aan hun moed met zijn voortreffelijke zwarte ijzeren Koshirae, symbool van de geest van de 47 Ronin.

Vervaardigd met precisie, deze katana beschikt over een Shinogi Zukuri Suguta en is met de hand gesmeed en gevouwen van Zweeds poederstaal (K120C), versierd met een Bo-Hi (groef) voor verbeterde balans en behendigheid.

Specificaties:

Met de hand gesmeed en gevouwen High Carbon lemmet
Traditionele constructie
Totale lengte: 102,87 cm
Nagasa / Lemmetlengte: 72,39 cm
Tsuka / Handvatlengte: 27,94 cm
Gewicht: 2lb 7oz, 1098 gram

Omarm het erfgoed van de 47 Ronin met onze nauwgezet vervaardigde Ronin Katana, een eerbetoon aan eer, loyaliteit en de ontembare geest van de samoerai.