Practical Plus XL Light Katana

 575,00 incl. BTW

De Practical Plus XL light Katana is ontworpen voor snelle Tameshigiri met een uitstekende geometrie met Bo-Hi en gemonteerd met kwalitatieve practical fittingen.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Op zoek naar een hoogwaardige katana om mee te oefenen in de Japanse krijgskunsten?

De Practical Katana’s van Hanwei bieden de perfecte combinatie van kwaliteit en betaalbaarheid. Specifiek ontworpen voor krijgskunstbeoefenaren, is de Practical Plus XL light een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een betrouwbaar wapen voor snelle Tameshigiri.

Deze katana is vervaardigd van hoogwaardig 1566 staal en differentieel gehard voor maximale duurzaamheid en snijvermogen. Met een demontabel tsuka, strak omwikkeld met zwart katoen op echte roggehuid, biedt het een stevige grip die essentieel is voor nauwkeurige manoeuvres. Bovendien is de tsuka veilig geborgd met twee mekugi (bamboe pinnen), wat een vereiste kan zijn in sommige dojo’s.

De Koshirae van de Practical Plus XL light Katana is zorgvuldig ontworpen met een tijdloze esthetiek in gedachten. Met een klassieke tsuba (zonnestralen) versierd met kersenbloesems, en fuchi en kashira die naadloos op elkaar aansluiten, straalt deze katana elegantie uit. De menuki van messing in de vorm van een Shishi voegt een vleugje traditie toe aan het geheel.

Specificaties:

Totale lengte: 102,87 cm
Nagasa/ Blad lengte: 72,39 cm
Tsuka / Handvat lengte: 27,94 cm
Gewicht: 1155 gram
Point of Balance: 13,97 cm
Motohaba (Breedte bij de Guard): 3,68 cm
Sakihaba (Breedte bij de Punt): 2,84 cm
Motokasane (Dikte bij de Guard): 6,1 mm
Sakikasane (Dikte bij de Punt): 4,8 mm
Sori (Kromming): 1,91 cm

Let op: kleine variaties in specificaties kunnen voorkomen tussen individuele stukken.

Met de Practical Plus XL light Katana ben je verzekerd van een betrouwbaar en functioneel wapen dat de tand des tijds doorstaat en je krijgskunstvaardigheden naar een hoger niveau tilt.