Rood Eiken Standaard Bokken

 67,50 incl. BTW

Het kopen van een Japanse Rood Eiken Standaard Bokken of Bokuto is essentieel om veilig te trainen en je niveau sneller te verbeteren in disciplines zoals Aikido, Iaido, Katori Shinto, Muso Shinden of Shinkendo.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Deze Rood Eiken Standaard Bokken uit Japan is vervaardigd uit een zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige Japanse houtsoort genaamd Akagashi (rode eik), allemaal plaatselijk geproduceerd door de Aramaki-werkplaats.

Het bokuto of houten oefenzwaard heeft een vlakke rug en kashira voor een eenvoudige en praktische uitstraling.
Deze Bokken is bij uitstek geschikt voor gebruik in de nihon Kendo no Kata, Aikido Aikiken praktijk, Iaido, Tenshin Shoden Katori Shinto Ryu, Musō Shinden-ryū, Shinkendo en sogo bujutsu-stijlen die een authentiek bokuto vereisen.

Een bokken is een oefenzwaard met een vergelijkbare lengte als een katana. De Japanse bokken heeft een licht gebogen ontwerp met een stompe punt. Deze Japanse bokken zijn geschikt voor elke Dojo die zich serieus bezighoudt met Japanse krijgskunsten.

Deze Japanse bokken of bokuto worden gebruikt om veilig te kunnen trainen en snel vooruitgang te boeken. De ware Samurai in het oude Japan gebruikten deze om te trainen en in de handen van een bedreven krijger is dit ook een potentieel gevaarlijk wapen.

In de diverse stijlen van zwaardvechtkunsten zoals Aikido, Iaido, Shinkendo, Kobudo, Ninjitsu, Kendo en Kenjitsu wordt vaak een bokken gebruikt. Afhankelijk van de stijl en persoonlijke voorkeur zijn gewicht, balans, stabiliteit en gevoel belangrijke aspecten om een bokken te beoordelen.

Wat is Japanse rode eik?

Het eikenhout dat voor onze Bokuto, Akagashi, wordt gebruikt, verschilt sterk van het hout dat buiten Japan wordt gebruikt voor bokken. De structuur van Japans eikenhout is gelijkmatig hard, heeft uitstekende deukbestendigheid en slagvastheid. Perfect voor licht contact kata.

Kenmerken:

Vervaardigd in Japan van lokaal geproduceerd hout
Kenmine – afgeschuinde rand tegenover de snijkant
Afgeronde maar rechte pommel
Daikissaki – uitstekende balans
Handgemaakt door deskundige ambachtslieden in de Aramaki-werkplaats

Dimensies:

Totale lengte:
Daito: 101.5cm
Bladlengte: 75,5 cm
Handvatlengte: 26cm
Dikte: 37 x 26 mm
Geschat gewicht: Daito: 550-600g

*Vanwege de aard van het materiaal is het gewicht indicatief en kan variëren.
*Houten Bokken zijn uitermate sterk, MAAR ze zijn bedoeld als hulpmiddel voor het beoefenen van krijgskunsten. Door er erg hard mee te slaan, kun je ze beschadigen, ongeacht of ze van hout of staal zijn. Als je ze voor misbruik wilt gebruiken, raden we een niet-traditionele maar uiterst duurzame, betaalbare heavy-duty polypropyleen bokken aan.
*Vanwege bezorgdheid over de gezondheid van onze ambachtslieden in de houtwerkplaats, zal vernis worden vervangen door was voor de afwerking van alle houten wapens.