Roiyaru Sanmai Ivoor Katana

 2.699,00 incl. BTW

De Roiyaru Sanmai Ivoor Katana  is voorzien van een hand gesmede en gevouwen met de sanmai methode lemmet van Japans hoog-koolstofstaal in 1024 lagen in unokubi zukuri-stijl.

 

Beschikbaar via nabestelling

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

De Katana´s van Thaitsuki worden volledig met de handgesmede, waarbij de smeden streven naar perfectie, net zoals de ware samoerai-krijgers. De meestersmeden hebben oog voor detail en hanteren de hoogste normen voor afwerking, wat duidelijk te zien is aan de koshirae en het prachtig afgewerkte lemmet.

Een met de hand gesmeden en gevouwen Roiyaru Sanmai Ivoor Katana met een blad van Japans hoog-koolstofstaal in 1024 lagen, gehouwen in de unokubi zukuri-stijl. Het lemmet in de koto-stijl, met een halve bo-hi, is met de hand gepolijst, waardoor het prachtige laagjespatroon of hada goed zichtbaar is.

Het lemmet is gesmeed volgens de sanmai-methode, wat resulteert in een relatief zachtere en flexibele kern en een hardere ha of snede, waardoor het lemmet niet snel zal breken bij het raken van een object.

De gezwart koperen flower tsuba en de bijpassende koshirae zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Ook de seppa en habaki zijn uitgevoerd in zilver, en alles straalt een hoogwaardige montagekwaliteit uit. De habaki zijn aan beide zijden voorzien van een gegraveerd familiewapen (mon).

De tsuka is omwikkeld met wit Japans zijde, en uiteraard is er echt zwart roggehuid gebruikt voor de grip. Alles is beveiligd met twee mekugi ana (bamboepinnen) zodat het handvat demontabel is.

Bij de Roiyaru Sanmai Ivoor Katana is ook veel aandacht besteedt aan de saya, die is gemaakt van hardhout en afgewerkt met witte matte lak. Een zilveren kurikata en een prachtige zilveren bloemeninleg, samen met de witte sageo en de zilveren sayajiri, maken het geheel compleet.

Elke katana is met de hand gemaakt en uniek, en zal nooit hetzelfde zijn. Het wordt geleverd met een individueel serienummer en certificaat.

Specificaties:

Met de hand gesmeden en gevouwen hoog-koolstofstaal lemmet (1024 lagen)
Met de hand gepolijst en perfecte hadaZwarte bronzen tsuba
Zilveren kashira, menuki, habaki, seppa en fuchi
Witte Japanse zijden ito
Nagasa: 74 cm
Tsuka: 28,5 cm
Totale lengte: 105 cm
Gewicht zonder saya: 1070 gram
Balanspunt: 13,5 cm
Motohabi: 3,4 cm
Motokasane: 7 mm
Sakihabi: 2,5 cm
Sakikasane: 5 mm

Een wakizashi is optioneel verkrijgbaar, neem hiervoor contact op.

Deze zwaarden zijn doorgaans niet op voorraad, houd rekening met een levertijd van 8-24 weken, of neem eerst contact op.