Sokueto Hondachi Katana

 1.399,00 incl. BTW

De Sokueto Hondachi Katana van Thaituski is een zeer hoogwaardig samurai zwaard samengesteld met prachtige zilveren koshirae.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

De Sokueto Hondachi is een zeer hoogwaardige Katana samengesteld met prachtige zilveren koshirae.

Het lemmet heeft een zeer unokubi zukuri suguta vormgeving en is op alle fronten van zeer hoge kwaliteit afgewerkt.

Een volledige handgemaakt zwaard op traditionele wijze en ambachtelijke technieken, voor de verzamelaar en de krijgskunstbeoefenaar.

Het differentieel harden door middel van water heeft de hamon veroorzaakt en het blad is volledig handgepolijst.

De koshirae is prachtig afgewerkt met zilveren accenten. De fuchi en kashira tonen shishi (leeuwenhond) en dit motief is ook terug te vinden op de gezwarte koperen tsuba.

De wikkeling of ito op de tsuka is gemaakt van wit ivoren Japans zijde bovenop zwarte roggenhuid, waarbij de zilveren shishi menuki mooi naar voren komt. Alles wordt vastgezet met twee mekugi ana (bamboe pinnen), waardoor het handvat demontabel is.

Ook de seppa zijn uitgevoerd in zilver en alles straalt een hoge montagekwaliteit uit. De habaki hebben aan beide zijden een gegraveerd mon-thema in mitsu hana-stijl.

Dit is een shinken, een scherp blad met notare hamon en chu-kissaki.

De Sokueto Hondachi Katana glijdt soepel en met de juiste weerstand in de zwart gelakte saya en komt tot stilstand tegen de buffelhoorn koiguchi.

De Sokueto Hondachi Katana is een volledig functionele hoogwaardige Japanse katana en geen enkele vorm van replica. Het wordt beschouwd als een wapen en is extreem scherp. Met gemak kan dit zwaard een verse bamboestok van 10 cm dik doorsnijden met slechts één slag.

Afmetingen:

Totaal: 104.1 cm
Lemmet: 74.93 cm
Tsuka: 27,94 cm
Gewicht: 1280 gram
Full Tang
Shinken (scherp)

Dit samoerai zwaard wordt geleverd met een certificaat van Thaitsuki Nihonto.