Orchid Katana

 1.299,00 incl. BTW

Een licht en snel handgesmede en gevouwen Orchid Katana met Ko-Notare en Gunome hamon.

 

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Ontdek de betoverende Orchid Katana, een meesterwerk van snelheid, behendigheid en schoonheid, nu beschikbaar voor wie op zoek is naar een katana van topkwaliteit.

Met zijn licht gevouwen blad biedt deze katana een perfecte balans tussen kracht en precisie. De suguta, Shinogi Zukuri zonder bo-hi, Chu-kissaki, en Ko-Notare en Gunome hamon, onthullen de ambachtelijke perfectie van het blad, met subtiele hada die de ware kunstenaarschap benadrukt.

De tsuka is bekleed met hoogwaardig roggehuid (same), terwijl de Ito en Sageo zijn geweven van kwalitatieve Japanse katoen, waardoor een comfortabele en stevige grip wordt gegarandeerd. De tsuba, vervaardigd uit gezwart ijzer, is prachtig versierd met een orchidee en vlinder motief in zilver, messing en koperdetails, terwijl de saya diepblauw is met buffalo hoorn koiguchi en kurigata.

De koshirae is een perfecte aanvulling op het geheel, met fuchi, kashira en kojiri van verbronst ijzer, verrijkt met zilveren en gouden details die het geheel een onmiskenbare elegantie geven.

Specificaties:

Handgesmede en gevouwen blad
Traditionele constructie
Totale lengte: 102,87 cm
Nagasa / Blad lengte: 71,12 cm
Tsuka / Handvat lengte: 29,21 cm
Gewicht: 2lb 3oz, 985 gram
POB: 15,24 cm
Motohaba (Breedte bij de Tsuba): 2,97 cm
Sakihaba (Breedte bij de Punt): 2,08 cm
Motokasane (Dikte bij de Tsuba): 6,1 mm
Sakikasane (Dikte bij de Punt): 4,3 mm
Sori (Kromming): 1,91 cm
Bladstaal: K120C

Elke Orchid Katana is uniek; specificaties kunnen licht variëren van stuk tot stuk. Klaar om de essentie van verfijning en kracht te omarmen? Koop nu je eigen Orchid Katana en voeg een tijdloze klassieker toe aan je collectie.