Musashi XL Katana

 859,00 incl. BTW

De Musashi XL Katana heeft een handgesmede blad geschikt voor zwaardere tameshigiri zonder Bo-Hi (lengtegroef) zodat het blad massiever is en minder weerstand ondervindt bij het raken van een object.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

De Musashi XL Katana heeft een handgesmede blad van hoogwaardig koolstofstaal, differentieel gehard met gebruikmaking van de traditionele klei-methode, met als gevolg een ko-notare hamon.

De differentiele harding met de traditonele klei-methode zorgt ervoor dat de snede een grotere hardheid bereikt dan de rugzijde. Dit zorgt voor de meest optimale eigenschappen van het blad waarbij de snede hard en scherp is en de rug taaier is en de slagen dempt.
De Musashi XL Katana heeft een handgesmede blad geschikt voor zwaardere tameshigiri zonder Bo-Hi (lengtegroef) zodat het blad massiever is en minder weerstand ondervindt bij het raken van een object.
Een zwarte gemattteerde saya (schede) en de Sageo is van Japans Katoen.

Het handvat is bedekt met echte roggehuid (same) en de wikkeling of Tsuka-ito is van zwart leer. Het handvat of Tsuka is ook korter als bij de normale Musashi katana, deze is nameljk aan de lange kant (38 cm).
De tsuba of stootplaat is de bekende Musashi “dubbele borgring” ontworpen door de bekende samoerai strijder. Miyamoto Musashi is zo ongeveer de meest fameuze zwaardvechter uit de Japanse geschiedenis, hij vocht meer dan 60 duels uit en bleef daarbij altijd ongeslagen. De fuchi en Kashira zijn van gezwart ijzer en passen uitstekend bij de Musashi tsuba.
Na zijn vrijwillige pensionering op jonge leeftijd schreef hij het beroemd geworden standaardwerk over zwaardvechten; Het Boek der Vijf Ringen, waarin hij zijn visie uiteenzet over tactiek en strategie.

De Musashi katana spreekt vele mensen aan en is natuurlijk geschikt als decoratie maar bovenal functioneel en behoort tot performance serie van Hanwei.

Eigenschappen Muashi XL Katana:

Totale Lengte: 102,87 cm
Nagasa / Blad: 72,39 cm
Tsuka / Handvat: 27,94 cm
Gewicht: 1210 gram
Point of Balance: 13,97 cm
Sori / Kromming: 75 mm
Moto-haba: 36 mm
Moto-Kasane: 7 mm
Saki-Haba: 28 mm
Saki-Kasane: 5 mm

 

Piece from piece may slightly vary.