Musashi XL Katana

 859,00 incl. BTW

De Musashi XL Katana heeft een handgesmede blad geschikt voor zwaardere tameshigiri zonder Bo-Hi (lengtegroef) zodat het blad massiever is en minder weerstand ondervindt bij het raken van een object.

Verzending verzekerd

 • 2-5 dagen levertijd
 • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Japanse Katana Kopen: Ontdek de Musashi XL Katana

Ben je op zoek naar een hoogwaardige Japanse katana om te kopen? De Musashi XL Katana van Hanwei is een uitstekende keuze voor zowel serieuze beoefenaars als verzamelaars van traditionele Japanse zwaarden. Deze katana combineert vakmanschap, functionaliteit en esthetische schoonheid in één indrukwekkend wapen.

Handgesmeed Blad van Hoogwaardig Koolstofstaal

De Musashi XL Katana heeft een handgesmeed blad van hoogwaardig koolstofstaal, dat differentieel is gehard met gebruik van de traditionele klei-methode. Dit resulteert in een prachtige ko-notare hamon (golfpatroon op het lemmet). Door deze methode bereikt de snede een grotere hardheid dan de rugzijde van het zwaard, wat zorgt voor een scherpe snede en een taaie rug, ideaal voor het opvangen van schokken tijdens het gebruik.

Perfect Voor Zwaardere Tameshigiri

Het blad van de Musashi XL Katana is ontworpen zonder Bo-Hi (lengtegroef), waardoor het zwaard massiever is en minder weerstand ondervindt bij het raken van een object. Dit maakt het ideaal voor zwaardere tameshigiri (snij-oefeningen).

Hoogwaardige Materialen en Ontwerp

De katana is voorzien van een zwarte, gematteerde saya (schede) en een sageo van Japans katoen. Het handvat, of tsuka, is bedekt met echte roggehuid (same) en omwikkeld met zwart leer (tsuka-ito) voor een stevige grip. De tsuka is iets korter dan de normale Musashi katana, met een lengte van 27,94 cm, wat zorgt voor een betere balans en handling.

Iconische Musashi Tsuba

De tsuba (stootplaat) is de bekende “dubbele borgring” ontworpen door de beroemde samoerai Miyamoto Musashi, de meest legendarische zwaardvechter in de Japanse geschiedenis. Musashi vocht meer dan 60 duels uit en bleef ongeslagen. De fuchi en kashira (huls en pommel) zijn gemaakt van gezwart ijzer en passen perfect bij de Musashi tsuba.

Specificaties van de Musashi XL Katana

 • Totale lengte: 102,87 cm
 • Nagasa (lemmetlengte): 72,39 cm
 • Tsuka (handvatlengte): 27,94 cm
 • Gewicht: 1210 gram
 • Point of Balance: 13,97 cm
 • Sori (kromming): 75 mm
 • Moto-haba (bladbreedte bij de garde): 36 mm
 • Moto-kasane (dikte bij de garde): 7 mm
 • Saki-haba (bladbreedte bij de punt): 28 mm
 • Saki-kasane (dikte bij de punt): 5 mm

Specificaties kunnen enigszins variëren van stuk tot stuk, wat bijdraagt aan de unieke charme van elke katana.

Waarom de Musashi XL Katana Kiezen?

De Musashi XL Katana is meer dan een decoratief stuk; het is een functioneel zwaard dat deel uitmaakt van de performance serie van Hanwei. Het spreekt zowel verzamelaars als beoefenaars aan vanwege de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit. Of je nu traint voor zwaardvechten of een prachtig stuk Japanse geschiedenis wilt bezitten, de Musashi XL Katana is een uitstekende keuze.

Koop Vandaag Nog

Ben je klaar om een stukje legendarisch vakmanschap in handen te houden? Wacht niet langer en koop vandaag nog de Musashi XL Katana. Voeg deze prachtige katana toe aan je collectie en ervaar de tijdloze perfectie van traditioneel Japans zwaardvakmanschap.