Tamahagane Tachi

 1.699,00 incl. BTW

Op zoek naar een Tamahagane Tachi? Ontdek ons handgemaakte assortiment met unieke gunome hamon en traditionele smeedmethoden. Perfect voor verzamelaars en liefhebbers van Japanse zwaarden.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Tachi Kopen: Een Traditioneel Japans Zwaard

Bent u op zoek naar een authentieke en traditioneel handgesmede Tachi? Deze zwaarden, gedragen met de snijkant naar beneden, werden voornamelijk door de cavalerie gebruikt en zijn een toonbeeld van vakmanschap en geschiedenis. Een Tachi heeft doorgaans een grotere sori (kromming) dan een katana, wat het een uniek en gewild wapen maakt voor zowel verzamelaars als beoefenaars van de Japanse krijgskunst.

Wat Maakt een Tamahagane Tachi Bijzonder?

Een echte Tamahagane Tachi is een kunstwerk op zich. Het zwaard wordt vervaardigd uit Tamahagane staal, gemaakt in een traditionele Tatara (Japanse smeltoven) met ijzerzand en houtskool. Dit proces resulteert in staal (kera) met variƫrende koolstofgehaltes, die worden gesorteerd op kleur. Het staal met een laag koolstofgehalte (hocho-tetsu) vormt de kern van het blad, terwijl het hoog koolstofstaal (nabe-gane) de buitenkant vormt.

Traditioneel Smeden en Harden

Het staal wordt handgesmeed en gevouwen om de koolstof gelijkmatig te verdelen en onzuiverheden te verwijderen. Deze traditionele smedemethode zorgt voor een uitzonderlijk sterk en veerkrachtig blad. De hittebehandeling, zorgvuldig gecontroleerd door de smid, creƫert een harde snijkant en een zachtere achterkant, waardoor het zwaard harde slagen kan absorberen zonder te breken. Deze methoden brengen de beste eigenschappen van het staal naar voren.

De Esthetiek van een Tachi

Het vormen en polijsten van het blad onthult een prachtige organische hada (laagjespatroon), ontstaan tijdens het vouwen van het staal. De traditionele handpolijsting maakt de genuanceerde gunome hamon (golfpatroon op de snijkant) uitstekend zichtbaar, wat bijdraagt aan de esthetische waarde van het zwaard.

Details die het Verschil Maken

De Tsuba (stootplaat) is verfijnd afgewerkt in koper, en de messing draken menuki (handgreepversiering) vormen een prachtig contrast met de katoenen Ito (handgreepomwikkeling). De saya (schede) is bruin gelakt en versierd met het Mon familie wapen, afgewerkt met een sublieme sageo (koord).

Specificaties van de Tamahagane Tachi

  • Nagasa (bladlengte): 71 cm
  • Tsuka (handgreep): 24 cm
  • Totale Lengte: 95 cm
  • Gewicht: 1042 gram

Elke Tachi is handgemaakt en uniek, met kleine variaties die elk zwaard bijzonder maken. Deze zorgvuldige ambachtelijke benadering garandeert dat uw Tachi niet alleen een prachtig verzamelobject is, maar ook een functioneel wapen dat de tand des tijds doorstaat.

Waarom een Tachi Kopen?

Een Tachi kopen betekent investeren in een stuk geschiedenis en vakmanschap. Of u nu een verzamelaar bent, een beoefenaar van de Japanse krijgskunst, of gewoon een liefhebber van prachtige zwaarden, een Tamahagane Tachi biedt een ongeƫvenaarde combinatie van schoonheid, kracht en traditie.

Kies voor een authentieke Tamahagane Tachi en ervaar de perfectie van Japans smeden en design. Uw Tachi zal niet alleen een indrukwekkende aanvulling zijn op uw collectie, maar ook een getuigenis van eeuwenoud vakmanschap en traditie.