Weg van de Krijger – Bushido Katana

 1.199,00 incl. BTW

Handgesmeden en gevouwen K120C poederstalen Bushido katana met Ko-Notare Hamon zonder Bo-H en Chu Kissaki. Zeer geschikt voor snelle en lichte Tameshigiri.

Verzending verzekerd

 • 2-5 dagen levertijd
 • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Bushido Katana Kopen: De Weg van de Krijger

Ontdek de pracht en functionaliteit van de Bushido Katana, een meesterwerk van handgesmeden en gevouwen K120C poederstaal. Deze katana, met zijn traditionele kenmerken, voert je terug naar het tijdperk van de samoerai en weerspiegelt de erecode van Bushido ā€“ de weg van de krijger.

Het differentieel geharde blad van de Bushido Katana heeft een prominente Ko-Notare hamon en een Chu-kissaki. Zonder Bo-Hi biedt dit zwaard meer momentum en slagkracht, wat het perfect maakt voor snelle en lichte tameshigiri. De balans en kracht van het blad maken het ideaal voor zowel training als display.

De Tsuka, het handvat van de katana, is voorzien van twee mekugi (bamboepinnen) voor extra veiligheid. De grip is omwikkeld met echte roggehuid (same) en bruin Japans katoenen ito, wat zorgt voor een stevige en comfortabele grip tijdens gebruik. Dit detail benadrukt de toewijding aan traditionele vakmanschap en gebruiksvriendelijkheid.

De koshirae, de houvast van het zwaard inclusief tsuba (handbeschermer), fuchi en kashira, zijn gemaakt van vermessingd ijzer en voorzien van gedetailleerde afbeeldingen van een veldslag. Deze ornamenten voegen niet alleen esthetische waarde toe, maar verhogen ook de historische authenticiteit van de katana.

De bruine saya (schede) is prachtig afgewerkt met echt bruin Japans katoenen sageo en ingelegd met messing kersenbloesemblaadjes. Dit maakt de Bushido Katana niet alleen een functioneel wapen, maar ook een kunstwerk dat eer betuigt aan de rijke Japanse zwaardtradities.

Met een totale lengte van 101,60 cm en een lemmetlengte van 69,22 cm, biedt de Bushido Katana een indrukwekkende aanwezigheid. De handgreep heeft een lengte van 29,21 cm, wat zorgt voor een uitstekende controle en balans, met een gewicht van 2lb 10oz (1184 gram). Het balanspunt ligt op 13,97 cm van de tsuba, wat bijdraagt aan de wendbaarheid en precisie.

De breedte bij de guard is 3,07 cm en bij de tip 2,41 cm, met een dikte van respectievelijk 0,66 cm en 0,51 cm. De kromming (sori) van 1,91 cm zorgt voor een optimale snijhoek en efficiƫntie.

Elke Bushido Katana is uniek, met specificaties die licht kunnen variƫren per stuk, wat bijdraagt aan de authenticiteit en het unieke karakter van elk exemplaar.

Als je een Bushido Katana wilt kopen, investeer je in een zwaard dat niet alleen prachtig en functioneel is, maar ook een diepere betekenis en eerbied voor de samoerai-traditie draagt. Voeg deze buitengewone katana toe aan je collectie en beleef de weg van de krijger opnieuw.

Specificaties:

 • Handgesmeden en gevouwen K120C poederstaal
 • Totale lengte: 101,60 cm
 • Lemmetlengte: 69,22 cm
 • Handgreep lengte: 29,21 cm
 • Gewicht: 2lb 10oz (1184 gram)
 • Balanspunt: 13,97 cm
 • Breedte bij de Guard: 3,07 cm
 • Breedte bij de Tip: 2,41 cm
 • Dikte bij de Guard: 0,66 cm
 • Dikte bij de Tip: 0,51 cm
 • Kromming: 1,91 cm

Specificaties kunnen enigszins variƫren per stuk.