Uesugi Katana

 649,00 incl. BTW

Deze scherpe Uesugi Katana is  handgemaakt van T10 staal voor tameshigiri en een ode aan een beroemde daimyo

Beschikbaar via nabestelling

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Deze scherpe Uesugi Katana is een eerbetoon aan de beroemde daimyo en handgemaakt van T10 staal, perfect voor tameshigiri.

Uesugi Kenshin, een van de meest unieke en eerzame daimyo’s uit het feodale Japan van de Senkugo-periode, wordt gevierd met dit meesterwerk van vakmanschap. Geboren als Nageo Kagetora, stond hij bekend om zijn militaire bekwaamheid en nobele daden.

Met een handgemaakt lemmet van 69,21 cm, gesmeed van T10 staal, snijdt deze katana even goed als hij eruitziet. De geëtste gelijkenis van Uesugi Kenshin, gerepliceerd uit Japans artwork, siert het lemmet, waardoor dit zwaard een echt kunstwerk wordt.

De fuchi en kashira zijn zwart gemaakt met gouden details, terwijl de gouden draken-menuki een extra vleugje elegantie toevoegen. De handgreep is omwikkeld met echt roggehuid en zwarte katoenen draad, waardoor een stevige grip wordt geboden tijdens het gebruik.

De gestructureerde geschilderde saya in matzwart maakt het stuk compleet met een ingetogen en bescheiden afwerking, perfect voor elke liefhebber van traditioneel Japans vakmanschap.

Koop nu je Uesugi Katana en voeg dit meesterwerk toe aan je collectie. Ervaar de erfenis van Uesugi Kenshin en de pracht van dit historische zwaard. Bestel vandaag nog en bewonder deze katana in al zijn glorie!

Specificaties:

Lemmetlengte: 69,21 cm
Handgreep lengte: 32,38 cm
Totale lengte: 104,77 cm
Gewicht: 1183 gram
Sori: 1,5 cm
Bladstaal: T10
HRC-snede: 60
HRC-rug: 40

Specificaties kunnen enigszins variëren per stuk.