Koi Wakizashi

 949,00 incl. BTW

De Koi Wakizashi heeft Een handgesmede kling van hoogwaardig T10 High Carbon staal, differentieel gehard door middel van de traditionele klei-methode, wat resulteert in een opvallende Notare en Gunome hamon.

Beschikbaar via nabestelling

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Er wordt gezegd dat een Koi rivieren trotseert en watervallen beklimt met moed, net zoals een krijger van de Samurai. Ook wordt gezegd dat wanneer een Koi gevangen wordt, hij stoĆÆcijns onder het mes ligt en dapper zijn lot tegemoet treedt, net zoals een Samurai die zijn zwaard onder ogen ziet.

De Koi Wakizashi van Paul Chen is uitgerust met een hand gesmede lemmet van T10 hoogwaardig koolstofstaal. De kling ondergaat een differentiƫle hardingsprocedure volgens de traditionele methode met klei. De Koi Wakizashi heeft een samengesteld in zwart en wit, compleet met zwarte same (roggenhuid), terwijl het handvat is vervaardigd van hoogkwalitatief wit Japans katoen. De saya is afgewerkt met diepzwarte lak en is voorzien van een zwart-wit gestreepte katoenen sageo. Een minutieus uitgewerkte afbeelding van een Koi, met authentieke details aan zowel de voor- als achterkant, siert de zwarte ijzeren tsuba. De fittingen zijn vakkundig verouderd, wat bijdraagt aan de esthetiek van de samenstelling. De Koi Wakizashi van Hanwei wordt geleverd met een beschermende stoffen zak.

Specificaties:

Gesmeed lemmet van hoogwaardig koolstofstaal
Ontworpen om te snijden
Traditionele constuctie
Totale lengte: 70,80 cm
Lemmetlengte: 49,8 cm
Handvatlengte: 16,5 cm
Gewicht: 625 gram
POB: 10,5 vanaf tsuba
Motokasane (bottom blade thickness): 6 mm
Sakikasane (yokote thickness): 3 mm
Sori (kromming): 2,5 cm
Lemmetstaal: T10

Specificaties kunnen licht variƫren per stuk