Roiyaru Sanmai Wakizashi

 2.399,00 incl. BTW

De Roiyaru Sanmai Wakizashi van Thaitsuki is een handgesmede en gevouwen katana, handgemaakt volgens de hoogste normen.

Beschikbaar via nabestelling

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

De samoerai zwaarden van Thaitsuki worden volledig met de hand vervaardigd, waarbij de smeden streven naar perfectie, net zoals de ware samoerai krijgers dat deden. De meestersmeden besteden veel aandacht aan details en streven naar de hoogste normen voor afwerking, wat duidelijk te zien is in zowel de koshirae als het prachtig afgewerkte blad.

Het lemmet is handgesmeed en gevouwen van Japans hoogkoolstofstaal in 1024 lagen, in unokubi zukuri stijl. Met een koto-stijl blad, voorzien van een halve bo-hi, en handgepolijst, is het prachtige laagjespatroon of hada goed zichtbaar. Het blad is gesmeed volgens de sanmai methode, wat resulteert in een relatief zachte en flexibele kern en een hardere snede, waardoor het blad niet snel zal breken bij het raken van een object.

De zwart koperen flower tsuba en de bijpassende koshirae zijn van zeer hoge kwaliteit. Ook de seppa en habaki zijn uitgevoerd in zilver, en alles straalt een hoog niveau van vakmanschap uit. De habaki is aan beide zijden gegraveerd met een familiewapen (mon).

De tsuka is omwikkeld met wit Japans zijde en heeft een grip van echt zwart roggehuid. Alles wordt bevestigd met twee mekugi ana (bamboe pinnen) zodat het handvat demontabel is.

Er wordt ook veel aandacht besteed aan de saya, die is gemaakt van hardhout en is afgewerkt met witte lak. Met een zilveren kurikata en prachtige zilveren bloemeninleg, samen met witte sageo en een zilveren sayajiri, is de saya helemaal compleet.

Elke katana is uniek en met de hand gemaakt, en wordt geleverd met een individueel serienummer en certificaat.

Specificaties:

Handgesmeed en gevouwen hoogkoolstofstaal lemmet (1024 lagen)
Handgepolijst en perfecte hada
Zwarte bronzen tsuba
Zilveren kashira, menuki, habaki, seppa en fuchi
Witte Japanse zijden ito
Nagasa: 53,5 cm
Tsuka: 21 cm
Totale lengte: 75 cm
Gewicht zonder saya: 776 gram

Deze zwaarden worden over het algemeen niet op voorraad gehouden, dus houd rekening met een levertijd van 8 – 24 weken, of neem eerst contact op.

Wakizashi kunnen onderling licht verschillen in specificaties.