Isamashii wakizashi

 1.125,00 incl. BTW

De Isamashii wakizashi van Thaitsuki straalt een prachtige authentieke thematiek uit en is gemonteerd met prachtige koshirae kunt terugvinden.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

De Isamashii wakizashi is handgesmeed, ambachtelijk vervaardigd, differentieel gehard en geassembleerd met prachtige koshirae. Het lemmet in koto-stijl met unokubi zukuri suguta (vormgeving) is tot in de puntjes verfijnd. Het differentieel harden met behulp van water heeft de hamon gecreëerd, en het lemmet is volledig met de hand gepolijst.

Schitterend afgewerkt is de koshirae met zilveren accenten, waarbij de fuchi en kashira perfect passen bij de zwarte koperen tsuba. De omwikkeling of ito op de tsuka is gemaakt van zwart Japans zijde bovenop de witte same of roggehuid, waardoor de zilveren menuki prachtig naar voren komt. Alles bevestigd met twee mekugi ana (bamboe pinnen) zodat het handvat demontabel is.

Ook de seppa zijn uitgevoerd in zilver, en alles straalt een hoge montagekwaliteit uit. De habaki hebben aan beide zijden een gegraveerd mon thema in mitsu hana-stijl.

Het betreft een shinken, dus een scherp lemmet met notare hamon en chu-kissaki.

Deze wakizashi glijdt soepel en met de juiste weerstand in de zwart gelakte saya en komt tot rust tegen de buffelhoorn koiguchi.

De Isamashii wakizashi is volledig functioneel en geen replica van welke aard dan ook. Het wordt beschouwd als een wapen en is uiterst scherp. Dit zwaard kan met gemak een dikke verse bamboe doorsnijden met slechts één slag.

Afmetingen: Totaal: 80 cm Gewicht: 700 gram

Dit samoerai zwaard wordt geleverd met een certificaat van Thaitsuki Nihonto.

De levertijd zal ongeveer tussen de 2 – 3 maanden liggen.