Roiyaru Sanmai Katana

 2.299,00 incl. BTW

De Roiyaru Sanmai katana van Thaitsuki is een met de hand gesmede en gevouwen katana die is vervaardigd volgens de hoogste normen.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

De samoerai zwaarden van Thaitsuki worden volledig met de hand vervaardigd, en de smeden streven naar perfectie, zoals ware samurai krijgers. De meestersmeden hebben een scherp oog voor detail en hanteren de hoogste normen voor afwerking, wat duidelijk te zien is in de koshirae en het prachtig vormgegeven lemmet.

Het lemmet, handgesmede en gevouwen uit Japans hoogkoolstofstaal in 1024 lagen, volgt de unokubi-zukuri stijl. De kling in koto-stijl, met een halve bo-hi, ondergaat een handpolijsting, waardoor het prachtige laagjespatroon of hada goed zichtbaar is.

Gemaakt volgens de sanmai methode, heeft het lemmet een relatief zachte en flexibele kern en een harde en scherpe snede, waardoor het niet snel zal breken bij contact met een object.

De gezwarte koperen tsuba, met een thema van cypergras, en de bijpassende koshirae zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Zelfs de seppa en habaki zijn uitgevoerd in zilver, en alles straalt een hoog niveau van vakmanschap uit. De habaki zijn aan beide zijden gegraveerd met het familiewapen (mon).

De tsuka is omwikkeld met goudbruin Japans zijde en voor de grip is authentiek zwart roggehuid gebruikt. Alles wordt op zijn plaats gehouden door twee mekugi ana (bamboepinnen), waardoor het handvat demontabel is. Er wordt ook veel aandacht besteed aan de saya, die is gemaakt van hardhout en afgewerkt met zwarte matte lak.

Met een zilveren kurikata en prachtige zilveren bloemeninleg, samen met de goudbruine zijde en de zilveren sayajiri, is het geheel compleet.

Elke katana is uniek en met de hand vervaardigd, en zal nooit precies hetzelfde zijn als een ander exemplaar. Elke Katana wordt geleverd met een individueel serienummer en een certificaat.

Specificaties:

Handgesmede en gevouwen lemmet van hoogkoolstofstaal (1024 lagen)
Handgepolijst met perfecte hada.
Zwarte bronzen tsuba
Zilveren kashira, menuki, habaki, seppa en fuchi
Goudbruine Japanse zijde
Nagasa: 74,5 cm
Tsuka: 29 cm
Totale lengte: 105,5 cm
Gewicht met saya: 1520 g
Gewicht zonder saya: 1210 g

Deze zwaarden zijn over het algemeen niet op voorraad.

Houd rekening met een levertijd van 8 tot 24 weken, of neem eerst contact op.