Tiger Wakizashi

 899,00 incl. BTW

De klassieke Tiger Wakizashi is een unieke handgesmede en gevouwen stalen wakizashi voor de verzamelaar en krijgskunstbeoefenaar.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Wakizashi Kopen: De Terugkeer van een Klassieke Combinatie

Op zoek naar een hoogwaardige wakizashi om je collectie compleet te maken? Ontdek de Tiger Wakizashi van Hanwei, een nostalgische heruitgave van de originele gevouwen stalen Japanse Zwaarden die in het begin van de jaren 2000 zijn vervaardigd. Deze uitzonderlijke wakizashi combineert traditionele Japanse smederijtechnieken met moderne kwaliteit, waardoor het een perfecte keuze is voor zowel verzamelaars als zwaardvechters.

Uniek K120C Poederstalen Lemmet

Het K120C poederstalen lemmet van de Tiger Wakizashi is differentieel getemperd met een traditionele kleimethode. Deze methode benadrukt het vouwpatroon (hada), waarbij duidelijke lagen zichtbaar zijn. De indrukwekkende temperlijn (hamon) springt meteen in het oog en het lemmet is voorzien van een groef (bo-hi) aan beide zijden, wat niet alleen het gewicht vermindert maar ook de balans verbetert.

Traditionele en Authentieke Constructie

De tsuba van deze wakizashi is vervaardigd uit gezwart ijzer en is gedetailleerd met een “loerende tijger” die in messing is ingelegd. Dit detail voegt een extra vleugje authenticiteit en esthetische waarde toe aan het zwaard. De handgreep (tsuka) is bedekt met echte roggehuid (same) en omwikkeld met hoogwaardig Japans katoen, wat zorgt voor een comfortabele en stevige grip. De saya, of schede, is diep zwart gelakt en versierd met ingelegde messing bamboebladeren, wat bijdraagt aan de elegante uitstraling van het geheel.

Perfecte Aanvulling op de Classic Tiger Katana

Deze wakizashi is niet alleen op zichzelf een meesterwerk, maar vormt samen met de Classic Tiger Katana een fantastische Daisho set. Dit maakt het een onmisbaar duo voor serieuze zwaardliefhebbers.

Belangrijkste Kenmerken van de Tiger Wakizashi:

  • Lemmetstaal: K120C Zweeds poederstaal
  • Traditionele handgreepconstructie
  • Kling of nagasa lengte: 49,53 cm
  • Tsuka of greep lengte: 14,61 cm
  • Totale lengte: 67,31 cm
  • Gewicht: 648 gram
  • Hrc Snede: 60
  • Hrc Rug: 40

Let op: Specificaties kunnen enigszins variëren van stuk tot stuk.

Wakizashi Kopen?

Als je een echte liefhebber bent van Japanse zwaarden, dan mag de Tiger Wakizashi van Hanwei niet ontbreken in jouw collectie. Deze wakizashi combineert traditie, vakmanschap en kwaliteit in één prachtig zwaard. Bestel vandaag nog en ervaar de tijdloze schoonheid en kracht van de Tiger Wakizashi.