Traditionele Japanse Katana

 499,00 incl. BTW

Een Traditionele Japanse Katana, vervaardigd met ambachtelijk vakmanschap uit hoogkoolstof staal, met traditionele smeedtechnieken en een Bonsai-thema.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Deze authentieke traditionele Japanse Katana vertoont een verfijnde afwerking die haar transformeert tot een prachtig kunstwerk.

De volledig met de hand gesmede Bonsai Katana is met uiterste zorg vervaardigd, specifiek voor tameshigiri, en is bij uitstek geschikt voor beoefenaars van Japanse zwaardvechtkunsten.

Gemaakt met vakmanschap en vervaardigd uit HCS 1095, een hoogwaardig staal met een koolstofgehalte van ongeveer 0.95, biedt deze katana een uitzonderlijke kwaliteit.

Het lemmet van deze traditionele katana kenmerkt zich door zijn voortreffelijke kwaliteit en heeft de noodzakelijke behandelingen ondergaan om te resulteren in een functioneel zwaard.

Het differentieel harden, volgens traditionele kleimethoden en zonder chemische manipulaties om de hamon kunstmatig te verbeteren, draagt bij aan de levendigheid en dynamiek van de hamon op het lemmet. Dankzij deze speciale warmtebehandeling verkrijgt het staal optimale eigenschappen, waaronder een vlijmscherpe snede en een relatief veerkrachtige rug.

De katana is volledig met de hand gepolijst, inclusief de Kissaki, en onderscheidt zich door een karakteristieke chu-kissaki.

Voorzien van een Bo-Hi, oftewel groef, om het blad iets lichter te maken, zodat het met snelheid en precisie gehanteerd kan worden.

De saya, uitgevoerd in een prachtig glanzend diepzwart, vertoont een rattanmotief ter hoogte van de sageo.

Natuurlijk beschikt het over een volledig tang tsuka of handvat, omwikkeld met authentieke zwarte roggehuid en een tsuka-Ito van zwarte zijde.

Zowel de tsuba, fuchi als kashira van deze katana zijn vervaardigd met een prachtige thematiek, waarbij de tsuba een bonsai-ontwerp heeft.

Dit samoeraizwaard is niet alleen een lust voor het oog, maar ook uiterst functioneel.

Kenmerken van de Klassieke Japanse Katana:

Traditionele bouw
Scherp zwaard
Volledig tang handvat
HCS 1095 staal
Handmatig gepolijst (inclusief Kissaki)
Bo-Hi
Handgesmeed met hamon
Stoffen foudraal

Specificaties:

Totale lengte: 102 cm
Tsuka (handvat) lengte: 28,5 cm
Lemmet/Nagasa inclusief habaki: 72,5 cm
Motohaba (breedte onderaan lemmet): 3 cm
Motokasane – dikte onderaan het lemmet: 7 mm
Sakihaba (breedte bovenaan lemmet): 2,1 cm
Sakikasane (dikte lemmet bij de yokote): 6 mm
Gewicht: 990 gram exclusief saya
Mekugi: 2

Specificaties kunnen licht variëren per stuk.