Gingo Nut Katana

 509,00 incl. BTW

Een handgemaakte meesterlijke scherpe Gingo Nut Katana van Fuji Forge, handgesmede van ambachtelijke High Carbon Staal 1095 voor kenner.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Op zoek naar een authentieke katana om te kopen? Ontdek de handgesmede Gingo Nut Katana HCS 1095, een meesterwerk dat perfect is voor tameshgiri en geschikt voor liefhebbers van de Japanse zwaardvechtkunsten. Vervaardigd uit hoogwaardig HCS 1095 staal, biedt deze katana een uitstekende kwaliteit, met de juiste bewerkingen bij Fuji Forge voor een optimale prestatie.

Deze katana ondergaat een natuurlijke differentiƫle harding, zonder chemische processen om de hamon kunstmatig te versterken. Hierdoor krijgt het staal de beste eigenschappen voor duurzaamheid en prestatie.

Met een volledig handgepolijst lemmet, inclusief Kissaki, dus een geometrische Chu-Kissaki, biedt deze katana een verfijnde esthetiek en superieure functionaliteit. Het ontbreken van een Bo-Hi zorgt voor een massiever ontwerp met minder weerstand bij impact.

De elegante zwarte matte saya, compleet met zwarte Sageo, voegt een vleugje klasse toe aan deze katana.

Het Tsuka-handvat is bedekt met authentiek roggehuid en omwikkeld met zwarte zijde, voor een comfortabele grip en traditionele uitstraling.

De tsuba, fuchi en kashira zijn vervaardigd uit gezwart ijzer, met de tsuba die de ginko-noot weerspiegelt, wat een subtiele Japanse esthetiek toevoegt aan het ontwerp.

Of je nu een liefhebber bent van traditionele Japanse zwaardkunsten of op zoek bent naar een prachtig decoratief stuk, deze katana voldoet aan al je verwachtingen.

Enkele specificaties van deze meesterlijke katana:

HCS 1095 staal
Handgepolijst lemmet (incl. Kissaki)
Geen Bo-Hi
Handgesmeed
Differentieel gehard
Menuki: Moni
Mekugi: 2
Totale lengte: 101,5 cm
Tsuka (handvat) lengte: 28 cm
Lemmet/Nagasa incl. habaki: 73 cm
Dikte moto-haba: +/- 7 mm
Moto-Haba: 3,1 cm
Saki-Haba: 2,2 cm
Gewicht: +/- 1250 gram

Inclusief mooie stoffen foudraal

Let op: Specificaties kunnen licht variƫren per exemplaar.