Godfred Viking zwaard

 749,00 incl. BTW

Een gevouwen Godfred Viking zwaard met Damascus pareerstand en pommel.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Viking Zwaard Kopen: De Prachtige Godfred Viking Zwaard

Als je op zoek bent naar een authentiek Viking zwaard, overweeg dan de aanschaf van het Godfred Viking zwaard. Dit zwaard, vernoemd naar de legendarische Vikingkoning Godfred, is een ware replica van de zwaarden die in de 8e eeuw door de gevreesde Vikingen werden gebruikt. Het Godfred Viking zwaard is met de hand gesmeed met een patroon gevouwen blad, wat zorgt voor een uniek en historisch verantwoord wapen.

Het zwaard heeft een prachtig geweven leren handvat dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een comfortabele en stevige grip biedt. De pareerstang en pommel zijn vervaardigd uit Damascus staal, wat niet alleen de duurzaamheid verhoogt, maar ook een mooie, gedetailleerde afwerking geeft. De houten schede is bedekt met leer en versierd met bronzen details, inclusief geĆÆntegreerde riemhaken, wat zorgt voor een praktische en elegante manier om het zwaard te dragen.

Het Godfred Viking zwaard is perfect gebalanceerd, met een diepe groef en een taps toelopend blad dat de wendbaarheid en efficiƫntie in de strijd verbetert. Deze kenmerken maken het zwaard niet alleen een prachtig verzamelobject, maar ook een functioneel wapen dat de vaardigheden van de legendarische Noorse smeden eer aandoet.

Het zwaard heeft een totale lengte van 88,27 cm, met een bladlengte van 73,03 cm en een handvat van 14,61 cm. Met een gewicht van 2lb 7oz (1099 gram) is het zwaard goed uitgebalanceerd voor zowel display als reenactment. De balanspunt ligt op 10,16 cm van de garde, terwijl het harmonisch punt op 51 mm ligt, wat bijdraagt aan de uitzonderlijke prestaties van dit zwaard.

Elke Godfred Viking zwaard is uniek, met specificaties die licht kunnen variƫren per stuk, wat bijdraagt aan de authenticiteit en het unieke karakter van elk exemplaar. Of je nu een liefhebber bent van Vikinggeschiedenis, een reenactor, of gewoon iemand die op zoek is naar een prachtig en functioneel zwaard, het Godfred Viking zwaard is een uitstekende keuze.

Een Viking zwaard kopen, zoals het Godfred Viking zwaard, betekent het verwerven van een stukje geschiedenis dat de geest van de Noormannen belichaamt. Voeg dit prachtige en authentieke zwaard toe aan je collectie en beleef de glorie van de Vikingtijd opnieuw.

Specificaties:

Leer geweven handvat
Damascus Pareerstand en pommel
Totale lengte: 88,27 cm
Blad Lengte: 73,03 cm
Handvat: 14,61 cm
Gewicht: 2lb 7oz, 1099 gram
Point of Balance: 10,16 cm
Point of Harmonics: 51 mm
Width at Guard: 4,75 cm
Width at Tip: 3,07 cm
Thickness at Guard: 56Ā  mm
Thickness at Tip: 36 mm

Specs will vary slightly from piece to piece.