Henry V zwaard

 309,00 incl. BTW

Een scherp Middeleeuws Henry V zwaard kopen welke ambachtelijk is gemaakt van hoog koolstof verenstaaal voor echt gebruik.

 

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Het zwaard van Henry V is geĆÆnspireerd op het zwaard dat boven het graf van een van de meest vooraanstaande krijgerkoningen van Engeland hing. Henry V leefde van 1387 tot 1422.

Dit wapen, dat met Ć©Ć©n hand te hanteren is en zowel kan snijden als steken, combineert een relatief korte maar stevige kling met een elegante, naar beneden gebogen pareerstang of stootplaat en een wielpommel.

Dit zwaard is vervaardigd op een manier die sterk lijkt op de productiemethoden van eeuwen geleden, met uitzondering van het gebruik van klingen gesmeed uit hoog-koolstofverenstaal, een materiaal dat destijds niet beschikbaar was voor smeden.

De afwerking van de kling is bewust ruw gehouden om beter aan te sluiten bij wat middeleeuwse zwaardsmeden konden bereiken.

De greep en schede zijn bedekt met leer en vervaardigd uit hardhout. Dit zwaard zal zeker de interesse wekken van re-enactors die op zoek zijn naar een authentiek ogend wapen.

Het is ontworpen door Paul Chen (Hanwei) en heeft een vlijmscherp lemmet.

Enkele details zijn als volgt:

Klingmateriaal: hoog-koolstofstaal
Totale lengte: ongeveer 88 cm
Lengte van het lemmet: ongeveer 70 cm
Maximale breedte van het lemmet: ongeveer 4,5 cm
Gewicht: ongeveer 1,3 kg

Let op: specificaties kunnen per exemplaar licht variƫren.