Practical Enkelhandig Zwaard

 225,00 incl. BTW

Het praktisch enkelhandig zwaard is gebaseerd op historisch correcte ontwerpen en is zorgvuldig aangepast aan de eisen van re-enactment en toneelgevechten.

Verzending verzekerd

 • 2-5 dagen levertijd
 • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Re-enactment Zwaard Kopen: Practical Enkelhandig Zwaard

Bij het zoeken naar het perfecte re-enactment zwaard, is het essentieel om een wapen te vinden dat zowel authentiek als functioneel is. Onze Practical Enkelhandig Zwaarden voldoen aan deze eisen met vlag en wimpel. Geïnspireerd door authentieke zwaarden uit historische collecties, zijn ze speciaal aangepast voor re-enactment en podiumgevechten.

Authentieke en Veilige Re-enactment Zwaarden

Deze populaire en betaalbare zwaarden zijn uitgerust met een authentiek handvat en een volledig getemperd, ongekarteld en ongepunt lemmet. Ontworpen om intensief gebruik te weerstaan, bieden ze het vereiste veiligheidsniveau voor veel hedendaagse re-enactment verenigingen.

De lemmeten zijn gemaakt van 1566 staal met een hoog koolstofgehalte, gehard tot 50HRC. Dit beperkt het afbrokkelen van de randen tot een acceptabel niveau, terwijl het veerkracht en bescherming tegen broosheid biedt. Ondanks hun stevigheid, zijn de lemmeten voller voor een betere balans en hanteerbaarheid. De randen zijn 1/16” breed en de punten afgerond voor extra veiligheid.

Constructie en Materialen

De lemmeten hebben afgeronde hoeken bij de bladschouders en zijn vrij van lasnaden. Het uiteinde van de kling is vastgeklonken over de pommel, wat voorkomt dat de kling per ongeluk uit elkaar gehaald kan worden. De handgrepen zijn van hardhout, bekleed met leer, voor een stevige en comfortabele grip.

De schedes zijn vervaardigd van glasgevulde hars om opzwellen te voorkomen en bladcorrosie te minimaliseren. Ze zijn uitgerust met verstelbare riemringen voor zowel verticaal als horizontaal dragen. De houtnerf afwerking is aantrekkelijk, maar biedt ook ruimte voor personalisatie door re-enactors.

Het Marshall Zwaard

Het Practical Enkelhandig Zwaard is gebaseerd op het Marshall zwaard, genoemd naar een van Engelands beste ridders uit de tweede helft van de 12e eeuw. Dit zwaard heeft een klassieke stijl met een kruisvormig handvat, een wielpommel en een geribbeld en gevuld lemmet dat zowel stijf als verrassend licht is. Met een gewicht van minder dan 2 ½ pond kan het krachtig worden gehanteerd zonder onnodige belasting voor de arm.

Specificaties

 • Gemaakt voor de re-enactor
 • Authentieke uitstraling
 • Voldoet aan de veiligheidseisen
 • Totale lengte: 92,71 cm
 • Lengte lemmet: 76,2 cm
 • Lengte handvat: 16,51 cm
 • Gewicht: 1098 gram
 • Balanspunt: 12,7 cm
 • Dikte bij de Guard: 58 mm
 • Staal lemmet: 1566
 • Hrc rand: 48-52

Specificaties kunnen per stuk licht verschillen.

Let Op

Onze zwaarden die gevechtsklaar of praktisch worden genoemd zijn ontworpen voor historische re-enactment en podiumgevechten, evenals voor het oefenen van zwaardvechten. Extreem brute impact, zoals snijkant tegen snijkant of tegen een ander hard voorwerp, kan leiden tot het breken van de kling. Schade door destructief of onjuist gebruik valt niet onder de garantie. Houd er rekening mee dat een praktisch zwaard in principe aan slijtage onderhevig is.

Voor wie op zoek is naar een re-enactment zwaard, biedt ons Practical Enkelhandig Zwaard een uitstekende balans tussen authenticiteit, veiligheid en duurzaamheid. Het is een must-have voor elke serieuze re-enactor die waarde hecht aan historische nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in het veld. Bezoek onze website om jouw ideale re-enactment zwaard te kopen en ervaar de perfectie van onze Practical zwaarden.