Wakizashi Kikumon Yamashiro Kami Fujiwara Nobutoshi

 5.450,00 incl. BTW

Koop een uniek Japans Wakizashi zwaard met NBTHK Hozon papieren. Authentiek en antiek, ideaal voor verzamelaars.

Verzending verzekerd

  • 2-5 dagen levertijd
  • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Origineel Japans Wakizashi Zwaard Kopen

Bent u op zoek naar een origineel Japans wakizashi zwaard? Dan is dit authentieke antieke zwaard, gesmeed door Yamashiro Kami Fujiwara Nobutoshi, een unieke kans. Dit prachtige exemplaar, afkomstig uit de Tenna-periode (1681-1684), is voorzien van een kikumon mei en komt met NBTHK Hozon papieren, wat de authenticiteit en historische waarde bevestigt.

Yamashiro Kami Fujiwara Nobutoshi en de Mishina School

Yamashiro Kami Fujiwara Nobutoshi, een gerenommeerde zwaardsmid uit de Mishina school, staat bekend om zijn uitzonderlijke vakmanschap. De Mishina school, opgericht door Kanemichi, produceerde zwaarden van topkwaliteit en dit wakizashi is daarop geen uitzondering. Het blad, gemaakt van tamahagane, heeft een prachtige itame hada en een levendige gunome midare hamon.

Specificaties en Unieke Kenmerken

Dit specifieke wakizashi zwaard is voorzien van een ko-itame hada met talloze nerven, een sierlijke diepe sori, en een breed, dik blad met een relatief lange kissaki. De elegante modarekomi boshi toont de hoogste kwaliteit van dit zwaard aan. De ubu nakago, in oorspronkelijke staat met één mekugi ana, draagt bij aan de authenticiteit.

Belangrijke Specificaties:

  • Blad lengte: 51,6 cm
  • Sori: 1,2 cm
  • Breedte bij de hamachi: 2,87 cm
  • Breedte bij de kissaki: 2,09 cm
  • Kasane: 0,66 cm
  • Gewicht: 450 gram

Koshirae en Esthetische Details

De koshirae van dit zwaard bestaat uit een zwarte Ishimeji saya die mooi contrasteert met de goudbruine ito. Een ronde ijzeren namban tsuba met twee draken en de fuchi en kashira in nanako shakudo stijl met afbeeldingen van paarden maken het geheel af. De goudkleurige shakudo menuki vervolledigt het harmonieuze ontwerp.

NBTHK Hozon Token Papieren en Investering

Met de NBTHK Hozon Token papieren wordt de authenticiteit van dit zwaard gegarandeerd, wat het een uitstekende investering maakt. Naast zijn esthetische waarde, is het bezitten van dit wakizashi een eer en een stukje geschiedenis dat u kunt koesteren en tentoonstellen.

Zorginstructies voor Uw Wakizashi

Als u besluit dit unieke stuk te kopen, onthoud dan de juiste zorginstructies: raak het zwaard nooit met blote handen aan, adem niet in de richting van het blad, en laat het niet op de kissaki rusten. Voor de overdracht wordt aangeraden de katana in de saya te houden.

Dit antieke zwaard, met zijn rijke geschiedenis en uitstekende staat, verdient een plek waar het met respect en eer behandeld zal worden. Het is niet alleen een prachtig stuk voor uw collectie, maar ook een waardevaste investering voor de toekomst. Mis deze unieke kans niet om een origineel Japans wakizashi zwaard te kopen.