Isshinsai Munehira Katana

 12.999,00 incl. BTW

Een authentiek Japans zwaard met een verbluffende Choji Gunome Midare Hamon, gesmeed door de meesterlijke handen van Isshinsai Munehira, compleet met het prestigieuze NBTHK Tokubetsu Hozon Token Certificaat.

Verzending verzekerd

 • 2-5 dagen levertijd
 • 14 dagen zichttermijn
Veilig Online Afrekenen

Echte Japanse  Isshinsai Munehira Katana Kopen: Een Uniek Stuk Geschiedenis v

Bent u op zoek naar een authentiek Japans zwaard dat rijk is aan geschiedenis en vakmanschap? Deze unieke katana van Isshinsai Munehira, afkomstig uit de late Edo Jiday Keiou periode, biedt u de kans om een echt samurai-zwaard te bezitten. Dit zwaard werd gedragen door samurai vlak voor de Meiji-restauratie en heeft mogelijk deelgenomen aan historische gevechten tijdens bloedige opstanden.

Authentiek Vakmanschap en Historische Waarde

Deze katana, gemaakt door de gerenommeerde zwaardsmid Isshinsai Munehira uit de Bizen school, is een schitterend voorbeeld van traditioneel Japans zwaardsmidvakmanschap. De zwaarden van de Bizen traditie staan bekend om hun prachtige hamon (hardingslijn) en creatieve bladontwerpen. Isshinsai Munehira, die zijn ambacht leerde van Koyama Munetsugu en Koyama Munehira, verhuisde van de Ise prefectuur naar Edo en creëerde zwaarden die als ware kunstwerken worden beschouwd.

Uitstekende Conditie en Specificaties

Dit zwaard heeft een blad van tamahagane dat nog in uitstekende conditie verkeert, zonder kizu (fouten). Het heeft een diepe torii-sori (kromming) en een niet ingekorte ubu tang in originele staat. De katana is robuust, met een dikke kasane en een hamaguri-ha (mosselvormige doorsnede) vol leven en hataraki (activiteit in het staal).

Specificaties Isshinsai Munehira Katana:

 • Nagasa (bladlengte): 67 cm
 • Sori (kromming): 1,2 cm
 • Breedte bij hamachi: 3,03 cm
 • Breedte bij kissaki: 2,27 cm
 • Kasane (dikte): 6,5 mm
 • Gewicht: 725 gram

Esthetische en Functionele Details

De sugata (vorm) is shinogi-zukuri met één mekugi-ana (bamboepin) en een fijne yasurime (vijlpatroon). De mei (signatuur) is zorgvuldig aangebracht, wat impliceert dat de smid tevreden was met zijn werk. Het handvat is in tsumami-maki stijl gewikkeld en voorzien van een gedetailleerde shakudo schildpad, bijpassende fuchi en kashira met nanako achtergrond en shakudo draak.

Tijdloze Koshirae en Bijzonderheden

De Isshinsai Munehira Katana komt met een tijdloze koshirae, inclusief een zwarte Aogai Chirashi saya met sprankelende parels. De ronde tsuba van ijzer heeft een kiko mon gravering en de mei op de tsuba is nobuie. Deze katana wordt geleverd met een NBTHK Tokubetsu Hozon Token certificaat (uitzonderlijk waardig om bewaard te blijven), wat de authenticiteit en waarde bevestigt. Inclusief oshigata, een tekening die de unieke kenmerken van het blad vastlegt.

Belangrijke Verzorgingstips

 • Raak de katana nooit met blote handen aan.
 • Adem niet in de richting van het blad.
 • Laat de katana niet op de kissaki rusten.
 • Wijs bij het overhandigen van de katana de punt en snede niet naar de andere persoon.
 • Overhandig de katana bij voorkeur in de saya (schede).

Dit echte Japanse samurai-zwaard is niet alleen een prachtige aanvulling op uw collectie, maar ook een waardevolle investering. Het verdient een plek waar het met respect en eer wordt behandeld.