Zwaardonline - De Specialist in Samoerai Zwaarden, bokken en katana's
zwaardonline header

Practical Pro Elite Katana

Practical Pro Elite Katana
€ 559.00 nu € 525.00
De Practical Pro Elite Katana heeft een langere Tsuka in vergelijking met de andere zwaarden in de Practical Serie.

Het blad is handgesmeden in High-Carbon Steel en is differentieel gehard met de traditionele klei-methode, dit resulteert in een mooie hamon. Na het smeden en de uiterst belangrijke hitte-behandeling wordt elke katana met de hand geslepen en gepolijst.
Door deze hittebehandeling krijgt het staal van het blad de meest optimale eigenschappen, de snede wordt harder als de body, deze wordt taaier en flexlibeler.
De Practical Pro Elite katana heeft een fijnere polijsting in vergelijking met de andere zwaarden in de Practical Serie. Het blad heeft geen Bo-Hi zodat deze massiever en minder breekbaar is, ook heeft de katana daardoor minder weerstand. De Practical Pro Elite Katana zonder Bo-Hi is dus zeer geschikt voor lichte tameshigiri.

De Tsuka bekleedt met echt roggehuid (same) en gewikkelt in zwart japans katoen en geborgt met twee bamboe pinnen.

De Saya is zwart gelakt met een zwarte katoenen Sageo. De fuchi en de kashira zijn passend bij het zwart ijzeren tsuba of stootplaat naar antiek voorbeeld, voorstellend het Wiel van Dharma, het Boeddhistisch concept van het Nobel Achtvoudig Pad.

Hoewel de Practical Pro Katana met zijn fraaie versieringen heel goed geschikt is als decoratie, ligt het accent evenwel op de functionaliteit. Deze katana is uitermate geschikt voor lichte tameshigiri.

Specificaties:

Overall: 111,76 cm, 44”
Nagasa: 73,66 cm, 29”
Tsuka: 35,56 cm, 14”
POB: 10,16 cm, 4”
Motohaba: 35 mm
Sakihaba: 27 mm
Gewicht: 1269 gram, 2lb 13oz

This katana is hand made and each is unique - size and weight will vary
SH6009KPG
Terug naar overzicht
Andere klanten kochten ook


webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop